سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه یک طراح وب سایت شویم؟

در حالی که برخی ممکن است به شما بگویند که برای یادگیری طراحی وب خیلی دیر شده است، اداره سرشماری ایالات متحده تخمین می زند که این شغل تا سال 2030، 13 درصد رشد خواهد کرد! البته این آمار مربوط به یک کشور توسعه یافته است و قطعا در ایران که هنوز با این کشور فاصله زیادی دارد، آمار رشد بیشتر خواهد بود. با توجه به این موضوع، در این مقاله به شما توضیح می دهم که چگونه یک طراح وب سایت شوید.

برای طراحی سایت در ابتدای کار می توانید کار کردن با سیستم مدیریت محتوای وردپرس را یاد بگیرید و با صفحه سازهایی مانند المنتور آشنا شوید. طراحی سایت با وردپرس بسیار راحتر از کدنویسی شده است. بنابراین برای ابتدای کار توصیه می کنیم وردپرس را یاد بگیرید. البته سایت سازهای دیگری وجود دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد و راه هایی که یک طراح سایت باید پشت سر بگذارد را به شما خواهیم گفت.

مراحل تبدیل شدن به یک طراح سایت 

سایت سازها را بشناسید

بعد از سیستم های مدیریت محتوا یه چیز دیگه اومد به اسم سایت ساز! سایت ساز سیستمی است که برخلاف سیستم مدیریت محتوا می تواند در کمتر از 5 دقیقه یک سایت کامل یا فروشگاه اینترنتی با ظاهر دلخواه شما را تحویل دهد. در واقع سایت ما یعنی پورتال یک سایت ساز هم هست. با توجه به اینکه در آینده ممکن است مشتریان در مورد سایت سازها از شما سوال کنند و حتی اگر می خواهید با کمک سازندگان وب سایت برای برخی از مشتریان وب سایت بسازید، پیشنهاد می کنم به صورت تخصصی با آنها آشنا شوید. برای شروع کافیست به صفحه سایت ساز مراجعه کنید و در کمتر از 5 دقیقه بدون هیچ هزینه ای یک سایت اختصاصی طراحی کنید.

یادگیری دیجیتال مارکتینگ

به نظر من، دانستن مهارت های دیجیتال مارکتینگ به یک طراح وب کمک زیادی می کند. در واقع بارها پیش آمده که به دلیل آشنایی نسبی یا کلی با مهارتی مانند سئو یا ایمیل مارکتینگ، به راحتی با کارفرما مذاکره کرده یا به دلیل مشاوره ای که به او کردم، اعتبار بیشتری کسب کرده ام. حتی گاهی اوقات، اگر تخصص داشته باشید، ممکن است بتوانید درآمدهای جزئی و شاید چشمگیری از ارائه خدمات بازاریابی دیجیتال به کارفرمایی که برای او سایت ساخته اید، به دست آورید. اگر نظر من را می خواهید، به شما پیشنهاد می کنم یک دوره رایگان یا غیر رایگان حداقل 15 تا 20 ساعته در زمینه مهارت های مختلف بازاریابی دیجیتال بگذرانید.

کار با css و html را یاد بگیرید

خب، از اینجا به بعد می خواهیم کمی حرفه ای تر شویم و کم کم خودمان را برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وب آماده کنیم. اولین قدم در این فرآیند یادگیری کار با زبان های css و html است. نترسید، حتی اگر هیچ پیش زمینه ای در دنیای برنامه نویسی ندارید، آسان است! زیرا یادگیری این 2 زبان بسیار ساده است و حتی در بسیاری از مدارس آن را در سرفصل دوره های طراحی سایت برای کودکان پوشش می دهند. برای یادگیری این 2 زبان می توانید به دوره های پولی بروید. اما با توجه به اینکه امروزه دوره های رایگان زیادی برای آنها در وب فارسی وجود دارد، شاید بهتر باشد یک وب سایت و منبع خوب پیدا کنید و از دوره های رایگان آن استفاده کنید.

سراغ یک زبان برنامه نویسی واقعی بروید

خب ما به قسمت سخت رسیدیم. یادگیری یک زبان برنامه نویسی قطعا در بین مراحلی که تاکنون انجام داده اید کمی سخت تر است. در هر صورت، برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وب موفق، باید با یکی از زبان های برنامه نویسی بک اند آشنا باشید. در حال حاضر زبان های برنامه نویسی زیادی در دنیا وجود دارد، اما اگر نظر من را در مورد تاریخ شهریور 1401 می خواهید، پیشنهاد می کنم همین الان زبان PHP را یاد بگیرید.

زیرا این زبان در داخل و خارج از کشور بسیار پرطرفدار است و در این چند سال بسیار گسترش یافته است. بنابراین با یادگیری آن عملا پا به دنیای زبان های برنامه نویسی محبوب و موفق می گذارید. همچنین بدانید که به طور کلی وقتی یک زبان برنامه نویسی مانند PHP یا حتی سی شارپ را یاد می گیرید، یادگیری زبان های دیگر برای شما بسیار آسان می شود. بنابراین، اگر در آینده زبان دیگری جایگزین PHP شود، چندان جای نگرانی نخواهد بود زیرا می توانید با گذراندن حداقل یک دوره به تدریج به زبان جدید تسلط پیدا کنید.

برای یادگیری زبان برنامه نویسی PHP، اگر انگلیسی شما خوب است، می توانید آن را به صورت رایگان در یوتیوب بیاموزید. اما اگر به دنبال منابع فارسی هستید، احتمالا به منابع رایگان در یوتیوب و سایر سایت ها محدود شده اید و شاید بهتر باشد یک دوره آموزشی خریداری کنید.

کار با جاوا اسکریپت را یاد بگیرید

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یا JS یکی از محبوب ترین زبان های دنیاست و یادگیری آن برای هر طراح وب و برنامه نویسی ضروری است. البته این را بدانید که اگر آن را یاد بگیرید، در آینده فرصت های شغلی بسیار بیشتری پیش روی شما خواهد بود. نکته اینجاست که یادگیری JS چندان سخت نیست و قطعاً نیازی نیست مانند PHP زمان زیادی را برای آن صرف کنید.

کمی طراحی یاد بگیرید

دانستن مبانی گرافیک به رشد شما به عنوان یک طراح وب و البته برنامه نویس کمک زیادی می کند! در واقع یادگیری چنین مهارت هایی به شما کمک می کند تا شغل های بهتری داشته باشید، درآمد بیشتری داشته باشید و ... پس اگر نظر من را بعد از مدتی می خواهید، باید کمی روی خودتان در این زمینه کار کنید چراکه برای طراحی سایت طلا فروشی یا فروشگاهی و یا هر سایت دیگری نیاز است که اندکی سلیقه به خرج بدهید. به طور خلاصه، مهارت هایی که می توانید یاد بگیرید عبارتند از:

  • روانشناسی رنگ ها
  • تجربه کاربری و اصول آن
  • طراحی کاربر
  • کار با فتوشاپ
  • کار با ایلوستریتور
  • و... .

در انتخاب شغل نهایی وسواس نداشته باشید!

راستش را بخواهید، چیزی که احتمالاً اکثر مردم به شما نمی گویند این است که برنامه های شما ممکن است در درازمدت عملی نشوند! چه مفهومی داره؟ احتمالا خیلی از افرادی که در دنیای وب کار می کنند حرف من را تایید می کنند که 5 سال پیش حتی کار و تخصص خود را هم نمی دانستند! در واقع دنیای وب مملو از افرادی است که مثلاً روزی می خواستند متخصص سئو شوند و امروز به عنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنند، افرادی که با هدف یادگیری طراحی وب به این دنیا آمده اند و امروزه در زمینه طراحی اپلیکیشن فعال هستند و حتی کسانی که می خواستند بازاریابی اینستاگرام را به عنوان شغل انتخاب کنند، اما امروز در بخش برنامه نویسی مشغول به کار هستند!

البته من نمی گویم این چیز بدی است، در واقع من این را می گویم که اساساً با یادگیری هر تخصص جدید و ورود به یک گروه کاری، ممکن است مسیرهایی پیش روی شما باشد که تصمیمات شما را به کلی تغییر دهد! به عنوان مثال، پس از کار در یک تیم به عنوان یک توسعه دهنده وب، ممکن است متوجه شوید که به برنامه نویسی اندروید علاقه مند هستید و مدتی از روز خود را صرف یادگیری آن می کنید و در نهایت در این زمینه متخصص شوید. بنابراین پیشنهاد می‌کنم زیاد نگران برنامه‌ریزی بلندمدت و کاری که قرار است در پنج سال آینده انجام دهم، نباشید. مسیری که در بالا براتون توضیح دادم واقعا مسیر خوبیه که با یادگیری تخصص هایش خیلی از مشاغل پرطرفدار و پردرآمد به روی شما باز میشه. بنابراین شاید بخشی از برنامه شما باید صرفاً اعتماد به مسیر باشد.

مهارت های نرم را فراموش نکنید

مهارت های نرم به معنای مواردی مانند ارتباطات، مذاکره، فروش و ... است، در واقع با چندین سال تجربه در بازار کار، به جرات می توانم به شما بگویم که حتی اگر بهترین مهارت های تخصصی در دنیای وب را داشته باشید، اما در مواردی مانند مذاکره، قیمت گذاری و ... ضعیف عمل کنید، یا باید با قیمت بسیار پایین فعالیت کنید یا مشتریان خوب و ارزشمند را از دست بدهید. پس حتما نگاهی به چنین مهارت هایی بیندازید.

درآمد یک طراح وب سایت چقدر است؟

تا اینجا سعی کردم به جامع ترین شکل ممکن به این سوال که چگونه می توان یک طراح وب سایت شد پاسخ داد. اما بریم سراغ سوال مهم بعدی! درآمد یک طراح وب چقدر است؟ در بالا ذکر کردم که مهارت های نرم واقعاً برای شما اهمیت زیادی دارد. حالا در مورد درآمد باید به همین مهارت ها اشاره کنم. در واقع عزیزانی هستند که به دلیل نداشتن مهارت مذاکره یا عدم اعتماد به نفس، آثار چند 10 میلیون تومانی را تنها با 4.5 میلیون دستمزد تحویل می دهند و اتفاقاً کلاهبردارانی هستند که صرفاً به دلیل داشتن اعتماد به نفس و مهارت مذاکره، کار خود را با چند قیمت عرضه می کنند. بنابراین از مهارت های نرم غافل نشوید.

اما بعد از اینها به طور خلاصه درآمد یک طراح سایت در بازار کار فعلی می تواند از 3 میلیون تومان در ماه شروع شود و بسته به نحوه کار، کیفیت کار، تخصص و ... به بیش از 40 میلیون تومان برسد. اما حتی اگر تصور کنیم که قرار است فقط 1 سایت در ماه طراحی کنید، در ابتدای سفر باید حداقل 3 تا 4 میلیون تومان درآمد داشته باشید.